To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.
Alternativně zkuste vepřové kotlety se zelím.
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety
- 1 cibule, 3 stroužky česneku, chilli paprička
- Rajčatový protlak, loupaná rajčata (plechovka)
- Kuřecí vývar (0,5 l)
- Tymián, sůl, pepř, olivový olej
- Brambory
Postup:
- Připravte suroviny.
- Plech pokropte olivovým olejem, posypejte solí, pepřem a nasekaným tymiánem, na to položte na kolečka (síla cca 0,5 cm) nakrájené brambory a ty opět pokropte a posypejte (viz obrázek 2). Dejte do trouby rozpálené na 250 C na 20 minut.
- Osmažte cibulku nakrájenou na drobno na olivovém oleji, po chvilce přidejte česnek (také na drobno), poté rajčatový protlak, nasekaný tymián a loupaná rajčata. Podlijte kuřecím vývarem, přidejte nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a povařte 15 minut (viz obrázek 3).
- Kotlety potřete olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a nasekanou chilli papričkou. Krátce ogrilujte (viz obrázek 1) a poté vložte do trouby na 15 minut.
Víno: Dle mého názoru lze víno všech barev, záleží na vaší momentální chuti. Z bílých doporučuji Ryzlink vlašský nebo Sauvignon (spíše suchá), z červených André, Svatovavřinecké nebo Rulandské modré.
(C) Prima Love, Hostina za hubičku, vysíláno 9. února ve 23:00, mistr kuchař pan Šubrt
|
|
Přidat komentář