Řecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.
VíceK vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!
A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.
Řecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.
VícePřivezl jsem od babičky čerstvá domací vajíčka, která vytvořila základ tohoto skvělého italského jídla. Vzhledem k tomu, že příprava trvá asi 15 minut, doporučuji vřele všem, i kuchtíkům začátečníkům, zapasícím prozatím s výrobou čaje. ;-)
VíceTěstoviny Amatriciana, pro české konzumenty navrhuji název těstoviny "špeko-rajčato-sýrové" (v originále Bucatini all'Amatraciana - viz kuchařka S Italem v kuchyni od slavného Emanuela Ridiho).
VícePřed léty jsem objevil recept na rillettes - francouzské škvarky - v časopisu Gurmán (dnes Gurmet). Výsledek byl celkem uspokojivý.
VíceZdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe! představil recept, který je prostě boží! Zkuste upéct francouzský cibulový koláč na pizza těstu.
VíceTato varianta zeleniny je naprosto neodolatelná, věřím že by chutnala i masožravcům. Recept otiskl časopis Gurmet (leden 2012), údajně pochází od velkého Gordona Ramseyho.
Více