To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.
VíceK vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!
A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.
To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.
VíceKdyž jsem se prvně pustil do přípravy balzamikové čočky podle tohoto receptu, odhodlán výsledným pokrmem pohostit mého bratra s rodinou, nesetkal jsem se s kladným ohlasem (zřejmě vzpomínka na stravování ve školní jídelně).
VícePřipomeňte si atmosféru řeckých večerů. Byť panenku na tento způsob v Řecku možná neznají, přece jen grilované maso, brambory a tzatziky řeckou atmosféru vytvoří. A navíc je to opět jednoduchý a moc dobrý recept.
VíceV chladnějším počasí jistě zachutná pečená kachnička. Zkuste zaměnit zelí za pomeranče a knedlíky za růžičkovou kapustu na slanině, k tomu otevřít láhev lehčího červeného vína jako Svatovařinecké, André nebo Rulandské modré.
VíceO vánoční pohodě je třeba si dopřát dobré jídlo. Jenže Vánoce jsou svátky klidu a pohody, takže dobré jídlo ano, ale nevyžadující velké přípravy.
VíceInspirován časopisem Gurmet a aktuálně dostupnými surovinami v domací ledničce jsem stvořil tuto rychlou večeři z grilu.
VíceOblíbený recept naší rodiny pro svoji výbornou chuť i rychlost přípravy. Kdysi jsem jej objevil v časopise Gurmán (dnes Gurmet). Podávejte s bílým suchým vínem.
VíceTuňák je dobrá rybka, ale bez zajímavých marinád a příloh mě příliš neuchvacuje. Proto jsem rád vyzkoušel Pohlreichův recept se salátkem z čočky...
VíceLosos je u nás oblíbený, pečeme ho, grilujeme, přidáváme do těstovin i rizota. Recept z knihy Česko vaří s Pohlreichem (podle stejnojmeného televizního pořadu) však nabízí vymazlenou lahůdku.
VíceObjevil jsem objevené - moderní anglickou kuchyni v režii proslulého gurmánského architekta Jamieho Olivera.
Více