Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou

To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:44
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Panenka na balzamikové čočce

Když jsem se prvně pustil do přípravy balzamikové čočky podle tohoto receptu, odhodlán výsledným pokrmem pohostit mého bratra s rodinou, nesetkal jsem se s kladným ohlasem (zřejmě vzpomínka na stravování ve školní jídelně).

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:39
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Grilovaná panenka, grilované brambory s tzatziky

Připomeňte si atmosféru řeckých večerů. Byť panenku na tento způsob v Řecku možná neznají, přece jen grilované maso, brambory a tzatziky řeckou atmosféru vytvoří. A navíc je to opět jednoduchý a moc dobrý recept.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:36
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Kachna na pomerančích

V chladnějším počasí jistě zachutná pečená kachnička. Zkuste zaměnit zelí za pomeranče a knedlíky za růžičkovou kapustu na slanině, k tomu otevřít láhev lehčího červeného vína jako Svatovařinecké, André nebo Rulandské modré.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:25
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Kachní prsa na švestkové omáčce

O vánoční pohodě je třeba si dopřát dobré jídlo. Jenže Vánoce jsou svátky klidu a pohody, takže dobré jídlo ano, ale nevyžadující velké přípravy.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:23
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Kuřecí špíz s grilovanou zeleninou a salátem

Inspirován časopisem Gurmet a aktuálně dostupnými surovinami v domací ledničce jsem stvořil tuto rychlou večeři z grilu.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:18
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Noky s kuřecím masem a špenátem

Oblíbený recept naší rodiny pro svoji výbornou chuť i rychlost přípravy. Kdysi jsem jej objevil v časopise Gurmán (dnes Gurmet). Podávejte s bílým suchým vínem.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:13
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Tuňák se salátkem z čočky

Tuňák je dobrá rybka, ale bez zajímavých marinád a příloh mě příliš neuchvacuje. Proto jsem rád vyzkoušel Pohlreichův recept se salátkem z čočky...

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:08
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Losos s opečenými bramborami

Losos je u nás oblíbený, pečeme ho, grilujeme, přidáváme do těstovin i rizota. Recept z knihy Česko vaří s Pohlreichem (podle stejnojmeného televizního pořadu) však nabízí vymazlenou lahůdku.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:03
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Moderní losos podle Olivera

Objevil jsem objevené - moderní anglickou kuchyni v režii proslulého gurmánského architekta Jamieho Olivera.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:59
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář